Hrisovul mânăstirii,,Sfântul Sfințit Mucenic Efrem, Episcopul Tomisului"

 Hrisovul manastirii,,Sfântul Efrem, Episcopul Tomisului " din localitatea Ciocârlia, județul Constanța, citit de parintele protodiacon Ioan Ardelean


,, În numele Tatălui, și al Fiului și al Duhului Sfânt. S-a pus piatră de temelie a bisericii acestui schit, cu hramul Învierea Domnului și Sfântul Sfințit Mucenic Efrem, Episcopul  al Tomisului, de către Inaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul al Tomisului, în anul mântuirii 2024, luna martie ziua a-7-a. Biserica din lemn, care se va remonta, z fost ridicată prima dată în anul 1820, la schitul Garcina - mănăstirea Bistrița, județul Neamț și a fost Sfințită în anul 1820, în dată de 23 August având hramul Învierea Domnului, cu zi de prăznuire în a treia zi de Paști. 


După 100 de ani, în anul 1920 a fost demontată și rezidita în comună Savinesti, județul Neamț, construindu-se biserica nouă de zid în această comună, în anul 2023, Biserica a fost demontată cu osteneală și supravegherea preacuviosului Părinte Teotim Protosinghelulul, cu sprijinul domnului Cătălin Alan, și adusă la noul schit,,Sfântul Ierarh Efrem al Tomisului", înfințat l dată de 23 martie anul mântuirii 2023, pentru că această să fie montată a treia oară. Terenul pentru ridicarea schitului z fost oferit de Consiliul local Ciocârlia, prin bunăvoința și susținerea domnului primar Ionuț Șerb. 


Dumnezeu să binecuvînteze punerea temeliei și lucrările ce se vor săvârși pentru înălțarea acestei biserici și a acestui schit. "

Sursa: Centrul Eparhial Tomis 


#IPSTeodosie


#ArhiepiscopiaTomisului #radiodobrogea #marturisiredecredintaortodoxa #hrisov #manastireasfantulefremepiscopultomisului

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Catedrala Arhiepiscopală din Constanța s-a îmbogățit

Comemorarea a doi ani de la trecerea la Ceruri a Părintelui Arhimandrit Nicodim Dimulescu: Omagiu în Mănăstirea,,Crasna"

Solidaritate și Speranță în Inima Constanței: Povestea Proiectului „Ale Tale dintru ale Tale”