Lacrimile fiului pentru tatăl său duhovnicesc

I.P.S. Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului cu ochii înlăcrimați vorbind despre bunul său păstor - P.F. Teoctist.

În duminica a-XIX-a după Rusalii (Predica de pe munte - iubirea vrăjmașilor), I.P.S. Teodosie a săvârșit Sfânta Liturghie de la biserica "Adormirea Maicii Domnului"- ctitorie a P.F. Teoctist, sat Victoria, comuna Stăuceni, județul Botoșani.
În cuvântul de învățătură, Arhiepiscopul Tomisului a explicat Evanghelia duminicii vorbind despre P.F. Teoctist ca model al iubirii de vrăjmaș. Ierahul a mărturisit cum în anul 1989 niste oameni rău intenționați l-au trimis pe P.F. Teoctist la spital, în Sinaia, în timp ce la București acestia doreau si intentionau să demonstreze că P.F. Teoctist a renunțat la scaunul de Patriarh Al României. La insistenta lui I.P.S. Teodosie, Preafercirea sa s-a întors în București, și desi fusese jignit și mințit, a ales să se comporte foarte frumos cu vrăjmașii săi și să îi trateze cu țoată dragostea și bunătatea de care dădea dovadă în permanență.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Catedrala Arhiepiscopală din Constanța s-a îmbogățit

Comemorarea a doi ani de la trecerea la Ceruri a Părintelui Arhimandrit Nicodim Dimulescu: Omagiu în Mănăstirea,,Crasna"

Solidaritate și Speranță în Inima Constanței: Povestea Proiectului „Ale Tale dintru ale Tale”