Părintele Elpidie Vaianakis - Părintele mărturisirii și al dragostei de Hristos

  




  

Părintele Elpidie Vaianakis - Părintele mărturisirii și al dragostei de Hristos.

   Părintele Elpidie Vaianakis este un mare mărturisitor al credinței în zilele noastre. Aceasta a făcut o vizită de 3 zile în România, în Arhiepiscopia Tomisului, poposind 2 zile consecutive la mănăstirea "Sfântul Apostol Filip" din Dobrogea, localitatea Adamclisi, iar în cea de-a treia zi în orașul Constanta, la Catedrala Arhiepiscopala "Sfinții Petru și Pavel".
   O zi plină a împreună mărturisirii de credință și de dragoste pentru Dumnezeu. Pe data de 13 mai, la finalul Sfintei Liturghii arhierești săvârșită de Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în Catedrala Arhiepiscopală "Sfinții Petru și Pavel", credincioșii au avut parte de o mare bucurie duhovnicească, prezenta și predica părintelui Elpidie, unul dintre cei mai mari mărturisitori ai zilelor noastre.

   Părintele Elpidie a sosit miercuri seară la Mănăstirea "Sfântul Ap. Filip" din localitatea Adamclisi, județul Constanța, pentru a susține prima Omilie, iar joi seara a susținut cea de-a doua Omilie la invitația părintelui stareț Dorotei, părinte care are în construcție nouă biserică a mănăstirii și căruia îi dorim să finalizeze cât mai repede lucrările și îi aducem mulțumiri pentru această minunată ocazie de a îl întâlni și asculta pe părintele Elpidie în Romania și în Arhiepiscopia Tomisului - Arhiepiscopia mărturisirii de credință.
   Vineri, părintele Elpidie a plecat înapoi în Grecia și așa cum se cuvenea, înainte de plecarea sa din România, a dăruit cuvinte de folos credincioșilor din Catedrala Arhiepiscopală "Sfinții Petru și Pavel" din Constanța la invitația Înaltpreasfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
   De asemenea, Înaltpreasfințitul Teodosie i-a oferit în dar părintelui Elpidie, pentru mărturisirea credinței, cea mai mare distincție a Arhiepiscopiei Tomisului, „Crucea Sfântului Apostol Andrei". Înainte de a îi oferi această distincție, Înaltpreasfintitul Teodosie a adresat cuvinte de întărire credincioșilor în aceste vremuri: "Iubiți credincioși, iată, aceste zile, apar tot felul de prevestiri, mai înspăimântătoare unele decât altele. Nu numai cu înspăimântarea războiului, dar și a foametei și a scumpirilor și a sărăciei românilor. Să nu ne temem de acestea, vor veni și acestea. Oricât de mult am săracii, dacă ne păstrăm credința vom fi bogați înaintea Lui Dumnezeu. Iată, am avut bucuria să vină zilele acestea, și ieri a poposit la mine părintele Elpidie din insula Rodos, un misionar ales care a voit să vină și la noi. Am stat de vorbă ieri cu dânsul mai mult de două ore. Și iată, m-am bucurat să Împărtășesc învățătură curată și sfântă, pentru că părintele Elpidie este un mărturisitor, un preot misionar, un om ales care are dialog cu creștinii și îi învață dreapta credință. M-am regăsit în aceeași bucurie, același duh și aceeași credință cu părintele Elpidie. De aceea, pentru că a poposit la noi, el nu are ranguri înalte, dar are dorința de a propăvădui dreapta credință. Biserica noastră este o biserică apostolică, de două ori apostolică prin cei doi Apostoli - Sfântul Ap. Andrei și Sf. Ap. Filip. De aceea, am gândit, pentru că a venit și i-a chemat pe credincioși la un dialog frumos, să îi oferim și noi un rang bisericesc, cel mai însemnat rang de aici, din Sciția Mică, Dobrogea de astăzi, pământul apostolic al celor doi Apostoli - Sfântul Andrei și Sfântul Filip. Astfel, îi oferim cu multă bucurie și dragoste "Crucea Sf. Ap. Andrei", a Dobrogei pentru că Apostolul Andrei este Apostolul românilor. Această cruce am oferit-o și Patriarhul nostru Patriarhului Ecumenic de la Constantinopol și multor oaspeți care au venit la noi, Ierarhi și clerici de aproape și de departe. Să vă fie"Crucea Sfântului Apostol Andrei" care respectă semnul pe care a fost răstignit - semn de întărire în credință, de biruință, de dragoste, de bucurie, semn al întâlnirii cu Hristos în permanență. Vrednic este!

Autor: Mara Negulescu.




https://www.deinteres.ro/news/parintele_elpidie_vakaianis_parintele_marturisirii_si_al_dragostei_de_hristos/2022-05-15-8844

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Catedrala Arhiepiscopală din Constanța s-a îmbogățit

Comemorarea a doi ani de la trecerea la Ceruri a Părintelui Arhimandrit Nicodim Dimulescu: Omagiu în Mănăstirea,,Crasna"

Solidaritate și Speranță în Inima Constanței: Povestea Proiectului „Ale Tale dintru ale Tale”