Catedrala Arhiepiscopală din Constanța s-a îmbogățit

Astăzi, 13 martie 2024, a fost zi aliturgică - o zi în care nu se săvârșește Sfânta Liturghie, însă în fiecare Mănăstire, se păstrează și face rânduială zilnică, și anume slujba: Ceasurilor, Vecernia, Utrenia, Pavecerniță, Acatistul.

Catedrala Arhiepiscopală"Sfinții Petru și Pavel"din orașul Constanța, este cu regim de Mănăstire și astăzi a săvârșit întreagă rânduială, în afară de Sfânta Liturghie, că toate mănăstirile.

Această zi a fost una de mare bucurie pentru Sfânta Mănăstire, întrucât s-a îmbogățit primind în dar, un odor de mare preț, și anume papucul Sfântului Cuvios Mucenic Efrem cel Nou.

Aceast odor a fost așezat la Icoana Sfântului de către Inaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care și astăzi, a fost tot în slujba poporului. Astfel arhiereul de la Tomis, a citit rugăciunea pentru sfințirea papucului Sfântului Efrem cel Nou, după așezarea acestui odor la icoana Sfântului.

De asemenea, după sfințirea papucului Sf. Efrem cel Nou, IPS Teodosie, a rostit și Molitfele Sfântului Vasile cel Mare, pentru oamenii aflați în suferință și pentru întărirea tuturor în credință.

IPS Teodosie a îndemnat credincioșii să se bucure de acest odor, și să vină să se închine cu toții acestuia:,,Să veniți să vă închinați, acesta este împlinitor al multor cereri și dorințe de ale noastre. Aveam deja papucul Sf. Gherasim din Chefalonia, acum îl avem și pe cel al Sf. Efrem cel Nou. Să ne fie de mare folos acest odor, și intrând în Sfânta Catedrală, toți credincioșii să îngenuncheze și să se roage la el."


Sursa: pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului - Centrul Eparhial Tomis








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Comemorarea a doi ani de la trecerea la Ceruri a Părintelui Arhimandrit Nicodim Dimulescu: Omagiu în Mănăstirea,,Crasna"

Solidaritate și Speranță în Inima Constanței: Povestea Proiectului „Ale Tale dintru ale Tale”