Tatăl, fiul și Păstorul - ascultarea și cumințenia



  Astăzi, 19. 10. 2021, I.P.S. Teodosie a hirotonit un diacon intru ieromonah, în cadrul Sfintei Liturghii, in Catedrala”Sfinți Petru Și Pavel” din Constanța. La prima vedere nu observăm nimic deosebit în această hirotonie, însă cunoscând ”culisele” ne este dat sa cunoastem o poveste din Pateric. Ieromonahul Chiril a avut chemare de tânăr spre călugărie, însă având familie a mers pe drumul ales inițial până când a fost rânduit de Dumnezeu să intre în monahism, iar noi creștinii știm că intotdeuna Tatal Ceresc aseaza lucrurile mari în contexte deosebite - intrarea în monahism a Părintelui Chiril a avut loc după intrarea fiului său în monahism, dar acum sunt împreună viețuitori în aceeași mănăstire.

Atât părintele Chiril cât și fiul, Părintele Arsenie sunt de un bun-simț, smerenie, discretie si tăcere desăvârșită așa cum erau descriși în Pateric călugării- oameni care deși nu grăiesc nimic așa de dragi iți sunt de iți vine să stai lângă ei numai sa rămâi în duhul lor de pace, bunătate și dragoste. Astăzi în cadrul Sfintei și dumnezeieștii Liturghii am participat la un moment deosebit și parcă o filă care se scria in Pateric exact in acel moment întrucât I.P.S. Teodosie a anunțat că îi va face duhovnici în același timp, atât pe tatăl - Părintele Chiril cât și pe fiul- Părintele Arsenie. Minunate sunt lucrările lui Dumnezeu și impresionant este cum lucrează Duhul Sfânt în inimile celor care se ostenesc în ogorul Lui. I.P.S. Teodosie a mărturisit plin de bucurie și apreciere despre Părintele Chiril: "nu adoarme până nu citește o Psaltire întreagă.” Minuni se întâmplă prin lucrarea unor duhovnici buni împreună cu ascultarea de duhovnic a fiilor duhovnicești.
Ascultarea fiului duhovnicesc și îndrumarea unui duhovnic desăvârșește omul și îl umple de Duh Sfânt. Dar asta nu este tot, o altă bucurie este faptul că fosta soție a Părintelui Chiril și mama Părintelui Arsenie este la fel de specială că cei doi părinți, deși încă este mirean este caracterizată de același bun-simt, bunătate și








smerenie că cei doi călugări- tatăl și fiul. Acolo unde oamenii ascultă de cuvântul Lui Dumnezeu și de cel al duhovnicului cu frică de Dumnezeu, parcă familia respectivă capătă cununa de pe pământ. Tare dragi sufletului sunt oamenii care îl au pe Dumnezeu în suflet și împlinesc poruncile Lui cu dragoste și smerenie. Slăvit să fie numele lui Dumnezeu și dragostea noastră față de El să sporească în toată clipa.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Catedrala Arhiepiscopală din Constanța s-a îmbogățit

Comemorarea a doi ani de la trecerea la Ceruri a Părintelui Arhimandrit Nicodim Dimulescu: Omagiu în Mănăstirea,,Crasna"

Solidaritate și Speranță în Inima Constanței: Povestea Proiectului „Ale Tale dintru ale Tale”