Inaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a slujit in trei zile, incepand de la Constanța pana in Bulgaria, apoi inapoi la Constanța si pana la Manastirea "Crasna" din judetul Prahova si in cele din urma ajungand si in Loc. Lapugiu de Sus, județul Hunedoara

Fotoreportaj: arhidiacon Iulian Fotea






Ieri, 8 octombrie 2022, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și PS Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, au savarsit Sfânta Liturghie arhiereasca la mănăstirea Crasna, județul Prahova, și slujba de pomenire la 6 luni de la mutarea la cele veșnice a Părintelui Arhim. Nicodim Dimulescu.                     Astazi, 9 octombrie 2022, Inaltpreasfintitul Părinte Teodosie dupa ce a savarsit sambata seara doua acatiste in Catedrala Arhiepiscopala"Sfintii Petru si Pavel"din orasul Constanta a plecat inainte de miezul noptii catre localitatea Lapugiu de Sus, județul Hunedoara pentru sfintirea mare a bisericii cu hramul"Sfanta Parascheva", slujba a inceput la ora 07:00. Dupa slujba de sfintire mare si Sfânta Liturghie, Arhiepiscopul Tomisului, Inaltpreasfintitul.  Teodosie va merge in orasul.  Botoșani pentru a oficia cununia fetei ctitorilor manastirii   dobrogene"Sfantul Ierarh.   Bretanion si Sf. Ierarh Nicolae"din loc. 23 August, județul Constanța,  iar apoi la ajunge si la Tulcea, iar de la Tulcea se va indrepta catre   orasul Constanta, unde va sluji luni dimineata, la ora 07:25 Sfânta Liturghie la Catedrala.    Arhiepiscopala"Sfintii Petru si.   Pavel".                                         In final sa recapitulam programul de slujire al Inaltpreasfintitului Parintelui nostru Teodosie incepand cu ziua de  joi, 6 octombrie 2022: de dimineata a slujit Sfânta Liturghie  la Catedrala Arhiepiscopala"Sfintii.   Petru si Pavel ", joi, la ora 18:00 a avut emisiunea de dialog duhovnicesc, la ora 22:00 slujba Acatistelor imediat dupa miezul noptii a plecat la Manastirea"Dervent" pentru savarsirea Sfintei Liturghii, care a inceput la ora 04:00,dupa incheierea Sfintei Liturghii a mers in Bulgaria pentru  pomenirea eroilor de la Plevna și Grivița. 
  
https://youtu.be/CFCEefDi8r0

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Catedrala Arhiepiscopală din Constanța s-a îmbogățit

Comemorarea a doi ani de la trecerea la Ceruri a Părintelui Arhimandrit Nicodim Dimulescu: Omagiu în Mănăstirea,,Crasna"

Solidaritate și Speranță în Inima Constanței: Povestea Proiectului „Ale Tale dintru ale Tale”